ANETTTE OCH HENNES MAN....

Anette bloggande om båtlivet i Örnsköldsvik

Örnsköldsviks skärgård är djup och omväxlande, fylld av öar som alla har helt egna personligheter. Anette Eikelboom Sällström drev under två år en blogg där hon delade med sig av sina upplevelser i skärgården, med informativa beskrivningar av de många öar och platser som finns i den.

– Jag är relativt ny i båtlivet även om jag vuxit upp med sommarstuga vid havet. Men när jag väl började åka ut med båt kände jag mig fascinerad över den sida av Höga Kusten jag tidigare bara betraktat från land. Jag blev nyfrälst!


Eftersom Anette är intresserad av att fotografera och skriva har hon alltid lagt upp bilder och berättelser från sina båtturer på bland annat Instagram. Efter att familjen tagit båten till Stockholms skärgård för att båtluffa slog det henne att skärgården på hemmaplan var minst lika fantastisk.

     – Du kan välja vad du vill göra här. Lika väl som du lägger till på en strand kan du kombinera båtlivet med stads- och kulturbesök. Men också med friluftsliv och vandring. Sedan har vi har en mycket längre säsong än vad många tror. Till exempel är den bästa bastutiden på hösten, och de allmänna bastuanläggningarna som är byggda här är helt fantastiska. Det är något speciellt att sitta i en varm bastu och springa ut och ta ett kallt dopp i havet.

 

Mycket att upptäcka

Andra satsningar som genomförts i skärgården, bland annat på Ulvön, har gjort att skärgården är mer tillgänglig än någonsin. Med bra servicemöjligheter, platser där du kan bo och äta och färjor som tar dig runt även om du inte har egen båt.

Det bästa sättet är ändå, om du frågar Anette, att upptäcka skärgårdens många vrår för egen maskin. Gärna under en längre tid.

     – Vi brukar vara ute i två veckor i sträck. Vi börjar med en kick-off på Ulvön och luffar sedan runt hela Höga Kusten. Det är så vi semestrar. Det finns både fina naturhamnar med bra möjligheter till service, men också mer lugna och avsides ställen. Är vädret dåligt kan du åka in till Örnsköldsviks eller Härnösands centrum och gå på bio eller badhus.

     Skärgårdsliv, som Anettes blogg heter, är uppbyggd på ett informativt sätt, med inseglingsförhållanden, djup i hamnar, vad man kan göra och annan information som kan vara båtmänniskor till nytta. Här hittar du också vackra bilder och personliga berättelser. Bloggen är inte längre aktiv men alla inlägg finns kvar och utgör en bra guide för den som vill fördjupa sig i skärgårdens många möjligheter.

 

Läs mer: Bloggen – Skärgårdsliv Höga Kustenlänk till annan webbplats

Höga Kustens skärgårdsguidelänk till annan webbplats


Läsvärt

Höga kusten vackrast i Sverige

Artikel: Inspiration

Film: Trysunda – Sveriges vackraste ö

Film: Hela årets friluftskommun

 

Anette bloggade om Örnsköldsviks skärgård

Artikel: Inspiration

Film: Friluftsliv nära staden

Vill du flytta till Örnsköldsvik?

Webb: Flytta hit

Ta del av våra invånares personliga upplevelser av Örnsköldsvik via #mittornskoldsvik. Du kan också följa utvalda temaområden, där våra ambassadörer delar med sig av pärlor och upplevelser. Vill du också bli ambassadör? Kontakta oss gärna.

Mitt örnsköldsvik på instagram

Ta del av våra invånares personliga upplevelser av Örnsköldsvik via #mittornskoldsvik. Du kan också följa utvalda temaområden, där våra ambassadörer delar med sig av pärlor och upplevelser. Vill du också bli ambassadör? Kontakta oss gärna.

Mitt örnsköldsvik på instagram

Om Inspiration

Med webbsidan Inspiration vill vi ge dig en inblick hur det är att bo, leva och verka
i Örnsköldsvik genom texter, bilder, filmer och artiklar.

Frågor om innehållet

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se